Πέντε δέκα μεγαλοκαρχαρίες; Ή δέκα εκατομμύρια μικρά πιράνχας;


ellada-ellasΤελικά «ο Λιακόπουλος δικαιώνεται» από την κοινή λογική, θα πουν πάλι κάποιοι, αλλά και από την αλήθεια που όπως λέμε, «πονάει».

Είχε πει λοιπόν ο Πάγκαλος, «μαζί τα φάγαμε» και έπεσαν όλοι να τον φάνε.

Να θυμάστε όμως ότι υπάρχουν πάντα δύο αλήθεις. Η μισή και η ολόκληρη.

Δηλαδή, ναι μεν κατασπαταλήθηκαν τζάμπα λεφτά που πήραν όσοι είχαν επαφή με το δημόσιο που θέλει άγρια εξυγείανση, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι έπρεπε να πάμε στο ΔΝΤ για να μας εξυγειάνει.

Απλά μας χρησιμοποίησαν σαν λαγούς για να διαλύσουν την ευρωζώνη, αφόσον βέβαια το θελήσουν,πράγμα «θα δείξει» μέχρι το τέλος περίπου του Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά το «μαζί τα φάγαμε» και τους έχοντες οικονομική επαφή με το δημόσιο, μας έστειλαν ένα e-mail με κείμενο που όπως μας είπαν δημοσιεύτηκε στο in.gr

Δυστυχώς το κείμενο δεν λέει ψέματα, απλά όλοι έμαθαν από μικροί, ότι άλλο το δημόσιο και άλλο η τσέπη μας.

Έκαναν όμως λάθος, γιατί αυτή ήταν και η παγίδα που μας είχε στήσει το παγκόσμιο κατεστημένο των λαμογιών.

Να νομίσουμε δηλαδή, ότι το δημόσιο είναι κάτι το απρόσωπο, που απλά βρίσκει λεφτά από το πουθενά, τα οποία κάποιοι μπορούν αν τα τρώνε, με σκεπτικό διαφορετικό από αυτό του ιδιωτικού τομέα, που επιβάλει ισολογισμό και ορθολογισμό μεταξύ, εσόδων και εξόδων.

Διαβάστε το κείμενο που μας έστειλαν:

Η πορεια ξεκινησε σαν χειμαρρος, κινουμενη απο παλμο ,ωθουμενη απο τα νεα μετρα της κυβερνησης. Στην πρωτη γραμμη διεκρινα τον Μακη, δεν ξερω τι δουλεια κανει, τοσα χρονια συνδικαλιστη τον ξερω. Διπλα του η ξαδερφη μου η Μαρθα από τα 37 της συνταξιουχος, γιατι ειχε κλεισει 15ετία στον Ευαγγελισμο με ανηλικο τεκνο. Μαζι της η φιλη της η Στέλα, που 30 χρονια τωρα επαιρνε συνταξη σαν αγαμη θυγατερα. Παραδιπλα ο Σταθης, η εθελουσια από τον ΟΤΕ του ειχε αποφερει 120.000 ευρω και τωρα αγωνιζοταν στο ψαρεμα. Μαζι και ο Κωστας 46 χρονων, πυροσβεστης, που εχει καταθεσει εδώ και ένα μηνα τα χαρτια του για συνταξη (ειχε προλαβει να κατοχυρωσει, λεει) και περιμενει και καποιο χοντρο εφαπαξ. Και από κοντα τα δυο αδερφια: ο Στελιος, που του ειχε βαλει το κομμα τα 2 παιδια στο Δημοσιο, και ο Γρηγορης, που επαιρνε τα εργα του Δημου υπερτιμολογημενα λογω γνωριμιων. Πισω, στην δευτερη σειρα, ακολουθουσε ο Γιαννης, πατερας: εδώ και κατι μηνες εκανε εξασκηση του νεου νομου περι αδειας πατροτητας στο Δημοσιο, αγκαλια με την γυναικα του την Μαρω, που με τρεις γεννες ειχε να πατησει στην δουλεια της 3 χρονια. Και από κοντα ο Μιχαλης Π . Εργολαβος με συνεργειο 27 ανασφαλιστους αλλοδαπους και -3 ελληνες.. Στα δεξια τους ο Λακης: φοιτητης ετων 32, παρεα με τον Γιωργο, γιατρο, τον επονομαζομενο και «ταχυδρομο» από τα φακελακια. Μαζι τους και ο Θοδωρος, γιατρος του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικο του ιατρειο δεν εκοβε ποτε του αποδειξεις, με τον Κυριακο της Εφοριας, που δεν ειχε δει ποτε του παραβαση τα τελευταια 6 χρονια… Και φυσικα δεν θα ελειπε και ο Βασιλης, λιμενικος, πρωτος ταβλαδορος στο τελωνειο. Να και ο Μηνάς, που ειχε ξεχασει ποτε εκοψε το τελευταιο του τιμολογιο, μαζι με τον Ορεστη επιδοτουμενο χρονια αγροτη, που δεν ηξερε πού ηταν τα κτηματα του. Δες και τον Φόντα, υπάλληλο στο γραφείο προμηθειών του κρατικού Νοσοκομείου που έστεινε τους διαγωνισμούς μαζί με τους ιατρούς με τεχνικες προδιαγραφές δοσμένες από προμηθευτές για την προμήθεια εξοπλισμού κατά 700% ακριβότερου, που εφτιαξε 2 σπίτια στη Τζιά για τα παιδιά του.

Κοιτα και τον Νίκο απο το ΙΚΑ που ζητησε και του εδοσαν την προηγουμενη εβδομαδα αναρρωτικη αδεια , για να μην χαλασει την κανονικη, για να πάει να δει τον Ολυμπιακό στην Ευρωπη. Ολοι μαζι με αλλους τοσους σηκωσαν τα χερια ψηλα και με σφιγμενες τις γροθιες βροντοφωναξαν, «Κατω τα χερια από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !» Ο Στεφανος, αδερφικος μου φιλος, ανεργος οικοδομος με κοιταξε με γουρλωμενα ματια: «-Ρε, Κωστα, εμεις εδώ τι κανουμε?» Ελα, ντε! Βρε, μηπως τελικα «μαζι τα φαγαμε?»…. (liako.gr)

[antineotaksiths]

Πληκτρολόγησε το σχόλιό σου