Δικαιωμένος μεν προβληματισμένος δε


leftaΌπως έχω πει κατ΄ επανάληψη εδώ και χρόνια, ούτε η Ελλάδα, ούτε άλλο κράτος μπορεί να χρεοκοπήσει.

Το παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο που χρηματοδοτεί ως νταβατζής όλες τις χώρες του «πολιτισμένου δυτικού κόσμου», δεν αφήνει τους δούλους του να πεινάσουν ώστε να συνεχίσουν να παράγουν και να πληρώνουν τόκους για λογαριασμό του.

Ανέκαθεν έλεγα, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει, όπως δεν μπορεί να χρεοκοπήσει ούτε και η Αμερική που χρωστάει 15 τρις.

Απλά όταν το ζωνάρι σφίξει πολύ και οι δούλοι κοντεύουν να ξεσηκωθούν, δίνεται μία παράταση δήθεν στο χρέος για να χαλαρώσει λίγο το μουλάρι και να συνεχίσει να τραβάει στην ανηφόρα.

Η μόνη αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν, έγγυται στο ότι αυτή τη φορά, αν δεν πληρώσουμε κάτι στην ώρα μας, θα πρέπει να το ξεπληρώσουμε σε είδος. Έχω όμως τους παρακάτω προβληματισμούς:

1. Ποιό είναι το είδος;

2. Τι θα μας γραπώσουν;

3. Ψιλικά ή υπόγειο πλούτο;

4. Υπάρχουν μυστικές συμφωνίες που ανακοινώνονται μόνο από πρωθυπουργό σε πρωθυπουργό και δεν τις γνωρίζει το κοινοβούλιο και οι Έλληνες πολίτες;

Το πρωτεύον πάντως αυτή τη στιγμή είναι το ότι, δεν πτώχευσε η Ελλάδα και μην μασήσει κανείς ότι μπορεί να πτωχεύσει στο μέλλον.

Αν ρίξουν μάλιστα τους φόρους, τα πράγματα θα βελτιωθούν, αφού το άνοιγμα των επαγγελμάτων και ο εξορθολογισμός των μισθών του δημοσίου, είναι κάτι που ούτως ή άλλως έπρεπε να γίνει και αυτό το δέχονται όλοι..

Το κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδος ήταν οι περίσιοι δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ και κυρίως των ΔΕΚΟ.

Κάποιοι θα θιγούν, αλλά μακροπρόθεσμα θα αναπνεύσουν.

Μετά τιμής

Λιακόπουλος Δημοσθένης (liako.gr)

[antineotaksiths]

Πληκτρολόγησε το σχόλιό σου